Segíthetünk?

Ügyfélszolgálat


Tel.: +36 (1) 211 2000
Fax: +36 (1) 464 5288
E-mail: tlt@tlt.hu

Postafiók ürítése

Amennyiben értesítést kapott, hogy postafiókja hamarosan be fog telni, akkor a következő képes útmutató nyújt segítséget a felesleges levelek törlésében. IMAP levelező kliens használata esetén a webmail belépés szükségtelen, mivel a kliensprogram (Outlook, Thunderbird, stb.) folyamatosan szinkronizál a szerverrel. A kliensporgramban végrehajtott összes művelet azonnal megtörténik a levelezőkiszolgálón is, a törlést is beleértve.
Első lépésként lépjen be a webmail felületre felhasználónevével és jelszavával! A felhasználónév megegyezik az e-mail címmel, attól eltekintve, hogy a @ helyett pontot kell tenni.

Kezdésnek a beérkezett üzenetek nyílnak meg. Itt felhívnám a figyelmet arra, hogy nem kizárólag a beérkezett üzenetek könyvtár tartalma van kihatással a postafiók telítettségére, hanem az összes bal oldalon található kategória tartalmának összege teszi ki a telítettség mértékét. Továbbá nem feltétlenül a levelek száma a meghatározó, hanem a levelekhez csatolmányok mérete és száma bír nagyobb jelentőséggel.

A levele egyenkét való törléséhez egyszerűen egy egyszeres kattintással (1.) jelöljük ki a kíván e-mailt és a törlés (2.) ikonra kattintva eltávolíthatjuk. Az így eltávolított levelek a Törölt elemek közé lesznek áthelyezve, mely továbbra is helyet foglal, így a törlési procedúrát ott is el kell végezni. Az onnan törölt levelek visszaállítására nincs mód. Kérjük, ennek figyelembe vételével végezzen törlési műveleteket!

Többszörös kijelölés esetén több lehetőségünk is van. Az operációs rendszer fájlkezelőjében is sokak által jó ismert kijelölési metódust követve lehet egyszerre több levelet is eltávolítani.
Tartomány kijelölse:
Kattintson egy törölni kívánt levélre, majd a Shift gomb lenyomása és nyomvatartása mellett kattintson egy másik törlésre szánt e-mailre. Ezzel a két lépéssel a két levél és a közte lévő levelek kijelölésre kerültek, melyeket az eszköztár törlés (3.) ikonjára kattintva eltávolíthat.
Több levél kijelölse egyenként:
Lehetőségünk van egy-egy levelet kijelölni úgy, hogy a Ctrl gomb nyomva tartása mellett egyszeres kattintással mutatunk rá a kiválasztott levelekre.

Lehetőség van a láblécen elhelyezett eszköztár használatával is módosítani a kijelölést. A bal oldali képen található ábra ebben nyújt segítséget.
A Törölt elemek könyvtár ürítésének legegyszerűbb módja:

  1. Törölt elemek kiválasztvása
  2. az alsó eszköztár "összes kijelölése"
  3. felső eszköztás "Üzenet törlés"